ARISTOCRAT TECHNOLOGIES

Design Firm: Alkimi Studio

Fitout Contractor: MPA Projects

Completed: March 2020

 

Situated in the heart of Macquarie Park, Aristocrat Technologies undertook a fully occupied refurbishment of their full building, seven storey national headquarters. In collaboration with Luxmy, TCW was brought in by Alkimi to supply a range of custom loose furniture items for this new Office.

 

Book A:

Consultation

Book a Consultation

Get a consultation of any projects that you are working on with someone from the TCW team. We are able to assist you with marking up plans, estimating and specifying product to best suit your budgets and lead time.

Name
Phone
Postcode
Preferred Time
MorningLunchAfternoon
Company
Email
Appointment Regarding:

Appointment

Book a Showroom Appointment

Book an appointment with one of our expert sales members in our Sydney or Melbourne Showrooms. Let us know what you are after, whether it be a specific product or a whole fit out!

Name
Phone
Postcode
Preferred Time
MorningLunchAfternoon
Company
Email
Appointment Regarding:

Quote

Get a Quote

Below please be sure to be the most specific regarding a product or job quote, including options such as fabrics, arms and other finishes.

Name
Phone
Postcode
Company
Email
Appointment Regarding:

Alkimi’s design for the space led them down a biophilic route with Aristocrat wanting a natural connection to be felt. This ideology guided them in designing healthy and light filled spaces. The inspiration for the colour palette utilised throughout was an echo of the Aristocrat branding, where bold colours take on both a sophisticated and playful role as the spaces unfold from formal meeting rooms and tranquil wellness spaces to a lively café and congregation spaces.

With the biophilic ideology in mind Luxmy and TCW were engaged to design several bespoke loose furniture pieces for the new space and worked closely with Alkimi to achieve this.

Along the corridors and egress where people pass through Garden Bench was paired with Rosebud Ottomans. Combining the two informal furniture pieces allowed for social interactions and quick touch down meetings to be had.

With an open office design being established, there was a need to introduce places where workers can retreat to, to have semi-private meetings or get away from the hustle and bustle of the office. The Hedgeline screening system was used as a way of wrapping small furniture clusters to create sanctuaries.

The statement furniture piece for the offices are the custom designed Hollyhock lounges; a high back round lounging system, designed in such a way that it allowed for a planter and tree to emerge from the centre and epitomise the culmination of biophilia and colour that was requested by the client.

Other items used throughout the project included the Iconic Conical tables manufactured in Wilson Traceless Black which ensures no finger prints are left behind and the sleek Topiary lounge supplied in a range of autumnal tones.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop